Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού στις 10 και 11 Απριλίου 2024 φιλοξενήσαμε στο χώρο μας την συγγραφέα παιδικών παραμυθιών,  κυρία Άννα Δενδρινού. Αμέσως μας συνεπήρε με τη ζωντάνια της και τη θετική της αύρα! Μας μίλησε για την αγάπη της για τα βιβλία και για το πώς ξεκίνησε να γράφει!
Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές των:
-Α’ και Β’ τάξεων: ασχολήθηκαν με το βιβλίο της “1.2.3. …φτου ξελευθερία”. Τα παιδιά πλαισίωσαν το χώρο με ένα κολλάζ και καλωσόρισαν την κυρία Δενδρινού με ένα σύντομο θεατρικό που είχαν ετοιμάσει σχετικό με το εν λόγω βιβλίο.  Η συζήτηση μαζί της είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, παρασύροντας με το θεατρικό της παιχνίδι  τα μικρά μας να δουν τον κόσμο και τις ομορφιές της ζωής μέσα από τα δικά της μάτια, τα μάτια ενός ανθρώπου με ευαισθησία και πνευματικό πλούτο! Όταν ήρθε η ώρα να την αποχαιρετήσουμε, της χαρίσαμε ένα βιβλίο με μια δική μας βιβλιοπαρουσίαση για το βιβλίο της, ευχές και ζωγραφιές, ευχαριστώντας την για το όμορφο “ταξίδι” που μας προσέφερε στον κόσμο του βιβλίου!
– Γ΄ και Δ΄ τάξεων: “Το Φιλαράκι μου έφυγε, χάθηκε για πάντα. Μα πού πήγε; Τι να έγινε; Γιατί με άφησε μονάχο μου; Άραγε θα με σκέφτεται εκεί που βρίσκεται; “Οι μαθητές της Γ΄ και της Δ΄ τάξης συμμετείχαν σε μία βιωματική παρουσίαση του παραμυθιού “Το Φιλαράκι μου”. Ασχολήθηκαν με την αξία της φιλίας, του σεβασμού στη διαφορετικότητα και της ανάγκης να βοηθά ο ένας τον άλλον. Υποδέχθηκαν με χαρά την κ. Δενδρινού παρουσιάζοντας ένα θεατρικό δρώμενο και στη συνέχεια παρουσίασαν ένα κολλάζ συναισθημάτων εμπνευσμένο από το παραμύθι και μια σειρά από κάρτες με ζωγραφιές και μηνύματα αγάπης. Ευχαριστούμε την εκπαιδευτικό των Εικαστικών κ. Σ. Σταυροπούλου για τη βοήθειά της στον σχεδιασμό του κολλάζ.
– Ε’ και ΣΤ’ τάξεων: ασχολήθηκαν με το βιβλίο “Το γράμμα της λευκής Πουλάδας”. Η Ε’ τάξη προλόγισε τη συγγραφέα παραδίδοντας της ένα γράμμα με αφορμή τον τίτλο του εν λόγω βιβλίου και παίζοντας ένα θεατρικό έδωσαν τον λόγο στη συγγραφέα να παρουσιάσει τον εαυτό της. Στη συνέχεια της πήραν συνέντευξη με ερωτήσεις που είχαν ετοιμάσει. Πλαισίωσαν τη δράση τους με ζωγραφιές που έφτιαξαν τα ίδια αφού διάβασαν το συγκεκριμένο βιβλίο.
Η ΣΤ’ τάξη δημιούργησε πόστερ με θέμα την ιστορία του εν λόγω βιβλίου και κατασκεύασαν σελιδοδείκτες.
Ευχαριστούμε την θεατρολόγο του σχολείου μας κα Γεωργία Καββαδά για την επιμέλεια των διαλόγων στα θεατρικά δρώμενα.