Αρχαιολογικός χώρος Βούντενης και Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 οι Α’, Β’, Γ’ και Δ’ τάξεις του σχολείου μας επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της  Βούντενης, ο οποίος χρονολογείται γύρω στο 1500 π.Χ.  Η Βούντενη, η οποία βρίσκεται 7 χλμ. βορειοανατολικά της Πάτρας, είναι ένας από τους σημαντικότερους μυκηναϊκούς οικισμούς της Αχαΐας.

Ο αρχαιολογικός χώρος, συνολικής έκτασης περίπου 180 στρεμμάτων, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το περίφημο μυκηναϊκό νεκροταφείο, που αποτελείται από μοναδικούς λαξευτούς θαλαμοειδείς τάφους. Μαθητές και εκπαιδευτικοί περιηγήθηκαν στο Μυκηναϊκό νεκροταφείο, εξερεύνησαν τους τάφους και μετά από μικρή πεζοπορία θαύμασαν τη θέα φτάνοντας στην κορυφή του λόφου.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας το οποίο επικεντρώνεται στην έκθεση διαφόρων αρχαιολογικών ευρημάτων, από τη Μυκηναϊκή μέχρι και την Ύστερη Ρωμαϊκή εποχή, που ανακαλύφθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας. Οι μαθητές περιηγήθηκαν στις αίθουσες του μουσείου  (Ιδιωτικού Βίου – Δημόσιου Βίου – Νεκρόπολη). Τέλος περιηγήθηκαν στην περιοδική έκθεση θεατρικών προσωπείων, του Γλύπτη Μάνου Ποντικάκη, με τίτλο «Υποκριτές. Προσώπων όψεις και φωνές».