Απρίλιος 2019 archive

Πασχαλινές κατασκευές

Αυτήν την εβδομάδα ολοκλήρωσαν τις πασχαλινές κατασκευές τους όλες οι τάξεις του σχολείου μας. Σας παρουσιάζουμε μερικές από αυτές!!!!

Συνέχεια ανάγνωσης

Δράσεις μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό

Η μετάβαση των νηπίων από το Νηπιαγωγείο στο δημοτικό Σχολείο θεωρείται μια εξαιρετική κρίσιμη εμπειρία στη ζωή του παιδιού επειδή θέτει τις βάσεις της μετέπειτα σχολικής του πορείας. Η ομαλή του μετάβαση δεν αποβλέπει μόνο στην ακαδημαϊκή επιτυχία του μαθητή αλλά πρωτίστως στην καλλιέργεια συναισθημάτων κοινωνικής και συναισθηματικής επάρκειας.

Συνέχεια ανάγνωσης

Εγγραφές μαθητών για το 2019-2020

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ  ΕΓΓΡΑΦΗΣ  ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ  Α΄  ΤΑΞΗ ΓΙΑ  ΤΟ  ΣΧΟΛΙΚΟ  ΕΤΟΣ  2019–2020. Σας γνωρίζουμε ότι, λαμβάνοντας υπόψη την παρ. 4 (α) του άρθρου 7 του Π.Δ. 79/2017(ΦΕΚ 109Α), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 23 του ν. 4559/2018(ΦΕΚ 142Α), οι αιτήσεις εγγραφών στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2019-2020 θα πραγματοποιηθούν από 6 έως 20 Μαΐου …

Συνέχεια ανάγνωσης

Συγκέντρωση ειδών διατροφής για το “Χαμόγελο του παιδιού”

Ο Εθελοντικός Οργανισμός για τα παιδιά το “Χαμόγελο του Παιδιού” ενόψει των εορτών του Πάσχα, συγκεντρώνει τρόφιμα για να καλύψει τις ανάγκες τόσο των παιδιών που διαμένουν στα σπίτια του Συλλόγου, όσο και των παιδιών και οικογενειών που λαμβάνουν υποστηρικτικές υπηρεσίες μέσω των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, λόγω σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Συνέχεια ανάγνωσης

Η Ε΄ τάξη για το περιβάλλον!

Στα πλαίσια του μαθήματος της Αγγλικής Γλώσσας, οι μαθητές της Ε΄ τάξης ευαισθητοποιήθηκαν για περιβαλλοντικά θέματα. Συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το μέλλον και έχουν να προτείνουν απλές, καθημερινές δράσεις για να συμβάλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος.

Συνέχεια ανάγνωσης

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς  Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Η ημέρα καθιερώθηκε το 1966, από την ΙΒΒΥ,  Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για την Νεότητα , με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων …

Συνέχεια ανάγνωσης

Διδακτική επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο

Στα πλαίσια της Δράσης του Πανεπιστημίου Πατρών  “Τα σχολεία πηγαίνουν Πανεπιστήμιο”, τα δύο τμήματα της Ε΄ τάξης του σχολείου μας, με την συνοδεία των εκπαιδευτικών τους, επισκέφθηκαν την Τρίτη 2 Απριλίου 2019 το Εργαστήριο Πειραμάτων Επίδειξης Φυσικής του Τμήματος Φυσικής.

Συνέχεια ανάγνωσης