Γιορτή της Μητέρας

ΜΑΜΑ…πώς να ορίσεις και να περιορίσεις μέσα σε κάποια λόγια , κάποια νοήματα ,  αυτό που είναι …

ΜΑΜΑ…Ίσως να είναι συνώνυμο της αγάπης , εκείνου του σπάνιου και αναντικατάστατου δοσίματος, χωρίς κανένα απολύτως αντάλλαγμα…

Ίσως να είναι ένας δυνατός κτύπος εγκάρδιος που δυναμώνει ολοένα και τρέφεται από τους κτύπους μιας καρδιάς που πάλλεται έξω από το δικό της σώμα…ΜΑΜΑ, το πιο αγαπημένο άτομο στην κοινωνία.  Χαρακτηριστική είναι η παροιμία «ευχή γονιού αγόρασε και στα βουνά περπάτα» ή αλλιώς  «ευχή γονιού πάρε και στο βουνό ανέβα».  Ευχή γονιού πάρε και θα σου χρειαστεί σε όλες τις δυσκολίες σου, μπροστά σου θα βρεθεί. Η ευχή της μάνας έχει τη δύναμη να νικήσει τα πάντα. Είναι η μεγαλύτερη κληρονομιά για τα παιδιά. Για αυτό και τα παιδιά πρέπει να φροντίζουν να έχουν την ευχή της μητέρας τους.

Το Δημοτικό Σχολείο Ροϊτίκων συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροϊτίκων “ΕΝΑΡΜΟΝΙΟΣ”  το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 στον χώρο των Παιδικών Κατασκηνώσεων Ροϊτίκων προς τιμή της Γιορτής της Μητέρας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, οι μαθητές της Β’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ροϊτίκων με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Κιτσάκη Ελένης παρουσίασαν το θεατρικό έργο με τίτλο “Η ευχή της μάνας” για να τονίσουν τη σπουδαιότητα που έχει η ευχή της μητέρας. Με όπλο αυτή την ευχή έχουμε τη δύναμη να βλέπουμε τη ζωή σαν μια όμορφη και εύκολη ανηφοριά!