Σχολική Εφημερίδα

Η δημιουργία της σχολικής εφημερίδας είναι μια ευχάριστη και δημιουργική δραστηριότητα, που στοχεύει στην ελεύθερη έκφραση των μαθητών, τους δίνει κίνητρο  να εργαστούν σε ομάδες και τους βοηθά  “να ανοίξουν” το σχολείο στην κοινωνία.

Με αφορμή λοιπόν την αντίστοιχη θεματική ενότητα “Εφημερίδες” στο γνωστικό αντικείμενο της Γλώσσας της Β’ τάξης, οι Α’, Β’, Γ’ και Δ’ τάξεις του σχολείου μας συνεργάστηκαν και δημιούργησαν το πρώτο τεύχος της μαθητικής εφημερίδας τους με τίτλο «Τα δυνατά μολύβια των Ροϊτίκων».  Οι μαθητές δούλεψαν ατομικά και ομαδικά και έγραψαν ποικίλα άρθρα που απευθύνονταν σε μικρούς και μεγάλους.

Στη συνέχεια, έστησαν το δικό τους περιπτεράκι στο προαύλιο του σχολείου και ξεκίνησαν τις πωλήσεις. Κάθε μέρα μια διαφορετική τάξη εναλλάξ ανέλαβε την έκθεση και προώθηση των εφημερίδων.  Την τελευταία ημέρα και οι τέσσερις τάξεις μαζί  στήριξαν τη δράση. Η ανταπόκριση όλων των γονέων ήταν συγκινητική καθώς στήριξαν με πολύ ενδιαφέρον την προσπάθεια των παιδιών. Τους ευχαριστούμε πολύ!!

Τα έσοδα της εφημερίδας διατέθηκαν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Βρείτε την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας πατώντας εδώ.