Πασχαλινές δράσεις του σχολείου μας

Ενόψει της εορτής του Πάσχα οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, τηρώντας τα παραδοσιακά έθιμα του τόπου μας, έφτιαξαν τις δικές τους πασχαλινές λαμπάδες, κατασκεύασαν πασχαλινά καλάθια και πασχαλινές κάρτες για να μοιραστούν τα δικά τους γιορτινά μηνύματα.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές των Α’ και Β’  τάξεων την τελευταία εβδομάδα έφτιαξαν πασχαλινές κατασκευές: κοτοπουλάκια, κάρτες, βιβλιαράκια για τη Μεγάλη Εβδομάδα και καλαθάκια. Τις δύο τελευταίες μέρες αναβίωσαν ένα ξεχασμένο έθιμο, αυτό του Λαζάρου και των καλάντων του. Την Πέμπτη, έπλασαν και έψησαν λαζαράκια, ενώ την Παρασκευή το μεσημέρι με τα λαζαράκια στα χέρια  έψαλαν τα κάλαντα του Λαζάρου και ευχήθηκαν «Χρόνια πολλά» και «Καλό Πάσχα» στον διευθυντή του σχολείου και στους γονείς τους. Επιπλέον, οι μαθητές της Α’ τάξης είδαν ένα εκπαιδευτικό βιντεάκι με πρωταγωνιστές τον Άρη και τη Μαρίνα από το βιβλίο της Γλώσσας που τους εξήγησαν τι γιορτάζουμε το Πάσχα, ενώ οι μαθητές της Β’ τάξης διάβασαν το βιβλίο “Η Μεγάλη Εβδομάδα του Νικόλα” (εκδόσεις Άθως) και συζήτησαν τι ακριβώς γιορτάζουμε κάθε ημέρα της μεγάλης εβδομάδας. Την Τετάρτη το πρωί στην τάξη έβαψαν κόκκινα αβγά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι μαθητές της Γ’ τάξης, την τελευταία μέρα σχολείου πριν τις διακοπές του Πάσχα, συζήτησαν για το θρησκευτικό περιεχόμενο των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας καθώς και για έθιμα που γνωρίζουν. Έγιναν όμορφες πασχαλινές ζωγραφιές όπως και κατασκευές που περιείχαν γλυκίσματα.

 

 

 

 

 

 

Οι μαθητές της Δ’ τάξης έβαψαν πασχαλινά αυγά με την τεχνική “tie-dye”, χρησιμοποιώντας χρώματα ζαχαροπλαστικής. Επίσης, ζωγράφισαν βιβλιαράκι με τα Πάθη του Χριστού και έφτιαξαν πασχαλινές κατασκευές και κάρτες.

 

 

 

 

 

 

Οι μαθητές της Ε’ τάξης συζήτησαν για τα πασχαλινά ήθη και έθιμα σε κάθε γωνιά της χώρας μας και κατασκεύασαν πασχαλινές κάρτες.

 

 

 

 

 

 

Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης συζήτησαν για τα έθιμα του Πάσχα και κατασκεύασαν πασχαλινές λαμπάδες με τη βοήθεια και της εκπαιδευτικού των Εικαστικών.

 

 

 

 

 

 

 

Στο μάθημα των Αγγλικών, η Α’ τάξη υποδέχθηκε τους μικρούς μαθητές και τις μικρές μαθήτριες του νηπιαγωγείου, άκουσαν τα κάλαντα του Λαζάρου και τραγούδησαν με την σειρά τους τα κάλαντα που έμαθαν με τις δασκάλες τους και το αγγλικό πασχαλινό τραγούδι “Bunny Ηop”. Χόρεψαν όλοι μαζί και ευχήθηκαν «Καλό Πάσχα» – “Happy Easter”. Η Β΄ τάξη έμαθε πασχαλινές λέξεις και το αγγλικό τραγούδι “Bunny Hop”, ενώ η Γ’ τάξη έπαιξε το ομαδικό παιχνίδι «Bunnies vs. Chicks» και διασκέδασε πολύ. Οι μαθητές των τάξεων Δ’, Ε’ και ΣΤ’ συμμετείχαν με πολύ κέφι και ενθουσιασμό στο κυνήγι πασχαλινών αυγών (“Easter Egg Hunt”) που οργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί των τάξεων με τη βοήθεια της δασκάλας Αγγλικών. Δούλεψαν ανά τάξη και, αφού χωρίστηκαν σε ομάδες, συνεργάστηκαν για να λύσουν τους γρίφους που τους οδηγούσαν σε διάφορα σημεία του σχολείου που υπήρχαν κρυμμένα αυγά. Ανταμείφθηκαν για την όμορφη συνεργασία τους με ένα γλυκό κέρασμα.

Όλες οι τάξεις έφτιαξαν επίκαιρες χειροτεχνίες και ανέδειξαν τη δημιουργικότητά τους. Μπράβο σε όλους!