Ενημέρωση για την λειτουργία του Σχολείου μας

Δημοτικό Σχολείο Ροϊτίκων              14-9-2020

 

Αγαπητοί γονείς

Ευχόμαστε σε όλους σας μια καλή σχολική χρονιά για τα παιδιά σας, γεμάτη δημιουργικότητα. Θα θέλαμε να γνωρίζετε πως όλο το προσωπικό του σχολείου θα βρίσκεται κοντά σας για την αντιμετώπιση όποιου προβλήματος προκύψει σχετικά με τη φοίτηση των παιδιών σας.

Η χρονιά που ξεκινάει έχει ιδιαιτερότητες. Εκτός από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ παρακαλούμε να προσέξετε και τα παρακάτω:

  • Η ώρα υποδοχής των μαθητών το πρωί, είναι 00 8.15. Οι γονείς θα αφήνουν τους μαθητές στην είσοδο του σχολείου και θα αποχωρούν. Οι μαθητές θα πηγαίνουν κατευθείαν στους χώρους του προαυλίου που έχουν οριστεί για την τάξη τους.
  • Δεν επιτρέπεται η είσοδος γονέων στους χώρους του σχολείου χωρίς άδεια. Η πόρτα για τους μαθητές του Δημοτικού θα κλείνει στις 15.
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από όλους που βρίσκονται μέσα στο κτήριο του σχολείου. Μαθητής δε θα γίνεται δεκτός χωρίς μάσκα εκτός αν έχει ειδική άδεια από γιατρό. Καλό είναι, οι μαθητές να έχουν δύο μάσκες καθημερινά μέσα σε σακουλάκι διαφορετικό την καθεμία. Το σχολείο θα προμηθεύσει τους μαθητές με μια υφασμάτινη μάσκα και, στο επόμενο χρονικό διάστημα, θα παραληφθούν και άλλες.
  • Η λήξη των μαθημάτων όλων των τάξεων είναι στα 13.15. Όσοι μαθητές πρόκειται να παρακολουθήσουν το ολοήμερο πρόγραμμα, θα αποχωρούν στις 15.00.
  • Όσοι μαθητές παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα θα πρέπει να φέρνουν το μεσημεριανό φαγητό τους από το πρωί ή να παραγγέλνουν κάτι από το κυλικείο.
  • Διαφορετική ώρα αποχώρησης (για έκτακτο λόγο), από το πρωινό ή το ολοήμερο, θα γίνεται δεκτή μόνο ύστερα από ενημέρωση του Διευθυντή του σχολείου και την υπογραφή σχετικής δήλωσης.
  • Σας παρακαλούμε, όσοι δεν το έχετε ήδη πράξει, να ενημερώσετε το σχολείο για την διεύθυνση σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), καθώς η επικοινωνία του σχολείου μαζί σας θα γίνεται με e-mail, με ανακοινώσεις στη είσοδο και με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του σχολείου (http://dim-roitik.ach.sch.gr). Ενημερωτικά σημειώματα στους μαθητές θα δίνονται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα ενημερώνεστε με μήνυμα στο κινητό σας τηλέφωνο.
  • Το κυλικείο του σχολείου θα λειτουργήσει κανονικά τηρώντας όλα όσα προβλέπονται από τις σχετικές οδηγίες. Όποιος από τους γονείς επιθυμεί να παραγγείλει στο κυλικείο θα μπορεί να μπει στην αυλή του σχολείου το πρωί, αφού οι μαθητές μπουν στις τάξεις. Μέσα στο κτήριο απαγορεύεται η είσοδος χωρίς άδεια.
  • Παρακολουθώντας το καθημερινό πρόγραμμα της τάξης, φροντίστε η σχολική τσάντα να έχει τα απαραίτητα ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη μεταφορά βιβλίων και τετραδίων προς το σχολείο.
  • Υπενθυμίζουμε πως η χρήση κινητού τηλεφώνου και άλλης ηλεκτρονικής συσκευής απαγορεύεται από τους μαθητές στο χώρο του σχολείου.

 

Ο Διευθυντής

Αναστάσιος Δρογγίτης