Εγγραφή στο Ολοήμερο τμήμα του σχολείου

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την αριθ. 74261 / Δ1 / 13–5–2019 εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Ε.Θ., όσοι γονείς μαθητών επιθυμούν να φοιτήσουν τα παιδιά τους κατά το επόμενο σχολικό έτος 2019–2020 στο Ολοήμερο τμήμα του Σχολείου μας οφείλουν να καταθέσουν αίτηση–δήλωση (σχετικό έντυπο υπάρχει στο Σχολείο μας) μέχρι 11–6–2019.

Στη συνέχεια, και με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, οι μαθητές θα κατανεμηθούν σε τμήματα και ζώνες αποχώρησης (15:00΄ ή στη λήξη του προγράμματος ολοήμερου στις 16:00΄), ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. Κάθε εκπρόθεσμη εγγραφή χρειάζεται την έγκριση του κ. Δ/ντή Π.Ε. Αχαΐας, αφού διαφοροποιούνται τα δεδομένα και είναι πιθανό να απαιτείται η διάθεση περισσότερων διδακτικών ωρών από το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Στις προβλέψεις του νόμου αναφέρεται, επίσης, ως απαραίτητος όρος για τη συνέχιση της λειτουργίας ολοήμερου τμήματος σε σχολική μονάδα ο ελάχιστος αριθμός φοίτησης σε αυτό των 14 μαθητών, γεγονός που ελέγχεται από τη Δ/νση Π.Ε. Αχαΐας μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στην οποία δηλώνονται κάθε μήνα οι φοιτούντες μαθητές.

Όσοι γονείς μαθητών επιθυμούν να υποβάλουν σχετική αίτηση, παρακαλούνται να προσκομίσουν βεβαίωση του φορέα εργασίας τους (και οι δύο γονείς) ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι. Δεν είναι αναγκαία η προσκόμιση των βεβαιώσεων εργασίας για μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (ρομά, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνιες παθήσεις, ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης, φυλακισμένοι, προσφυγόπουλα κλπ).