ΑΓΙΑΣΜΟΣ – ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΪΤΙΚΩΝ

Ανακοίνωση

Με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς 2021-2022 ευχόμαστε σε γονείς και μαθητές υγεία και πρόοδο!

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 8.15 π.μ. θα γίνει ο καθιερωμένος Αγιασμός με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για τους μαθητές του Σχολείου μας.

Κατά την πρώτη ημέρα του διδακτικού έτους, λόγω των αναγκαίων μέτρων πρόληψης διασποράς του ιού COVID-19, o καθιερωμένος Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του σχολείου με εκπροσώπους εκπαιδευτικών και μαθητών. Οι μαθητές/ τριες, πλην αυτών της Στ΄ τάξης, θα εισέλθουν και θα παραμείνουν στις τάξεις τους υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών.

Κατά την προσέλευση και τον Αγιασμό δεν παρευρίσκεται στο χώρο του σχολείου ουδείς άλλος εκτός των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Αφού δοθούν οδηγίες για θέματα που αφορούν στα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού, στην ορθή χρήση της μάσκας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου, οι μαθητές/τριες θα παραλάβουν τα βιβλία τους και θα αποχωρήσουν.

Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου. Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα, δηλαδή την Κυριακή 12-9-2021 . Ο δεύτερος έλεγχος, συστήνεται να διενεργείται την 3η ημέρα μετά τον πρώτο δηλαδή την Τετάρτη 15-9-2021 με προσκόμιση της βεβαίωσης την Πέμπτη 16-9-2021.

Η σωστή χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων. Χρήση μάσκας δεν πρέπει να γίνεται κατά το μάθημα της γυμναστικής ή όταν τα παιδιά έχουν έντονη σωματική άσκηση, καθώς και κατά τη διάρκεια της σίτισης.

Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στη σωστή χρήση της μάσκας από τα παιδιά.

Το σχολείο δεν διανέμει μάσκες, δεν διαθέτει και δεν προβλέπεται να το κάνει. Θα πρέπει να υπάρχουν εφεδρικές μάσκες στην τσάντα του μαθητή-τριας

Ο Δ/ντης

Αναστάσιος Δρογγίτης