Πρόσκληση στην τελετή Αγιασμού

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Με την έναρξη του σχολικού έτους 2023-2024, σας προσκαλούμε στην τελετή του Αγιασμού που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 8:30 π.μ.

Στη συνέχεια, οι μαθητές θα παραλάβουν τα βιβλία τους από τους εκπαιδευτικούς των τάξεων και θα αποχωρήσουν.

                                              Σας περιμένουμε με χαρά και ευχόμαστε μια καλή και δημιουργική χρονιά!

 

                                   Με τιμή,

                                         Ο Διευθυντής και οι Εκπαιδευτικοί του Σχολείου

Εκδρομή στο Κάστρο της Κυλλήνης

Την Πέμπτη στις 8 Ιουνίου το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κάστρο της Κυλλήνης, το Χλεμούτσι το οποίο παραμένει ένα από τα σημαντικότερα και πιο καλοδιατηρημένα φρούρια της Ελλάδας και αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα φρουριακής αρχιτεκτονικής της εποχής της Φραγκοκρατίας στην Πελοπόννησο. Στη συνέχεια πήγαν στην Κουρούτα όπου γευμάτισαν, έπαιξαν και διασκέδασαν!!!

Γιορτή λήξης

Την Τετάρτη στις 7 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε μια θεατρική παράσταση με θέμα “Η Μικρασιάτισσα”  μια παράσταση βασισμένη στο βιβλίο της Φιλιώς Χαϊδεμένου.

Η Φιλιώ Χαϊδεμένου γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1899 στα Βουρλά της Μικράς Ασίας, κοντά στη Σμύρνη, από Ναξιώτη στην καταγωγή πατέρα και μητέρα Σμυρνιά.

Βίωσε τη Μικρασιατική Καταστροφή, έχασε αδέλφια και πατέρα, η ίδια όμως κατάφερε να φτάσει και να εγκατασταθεί στην Ελλάδα, στη Νέα Φιλαδέλφεια.  Όμως δεν ξέχασε τον τόπο της και ορκίστηκε να κάνει κάτι για να μην ξεχαστεί ποτέ η Μικρά Ασία, ο ελληνισμός της και ο ιδιαίτερος πολιτισμός της.

Η ιστορία της ζωντάνεψε από  τους μαθητές της Στ ΄τάξης του σχολείου μας, ενώ συμμετείχαν με χορευτικά και μικρασιάτικα τραγούδια οι μαθητές της Γ΄, της Δ΄, και της Ε΄τάξης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Ο νους μου φεύγει ξανά και πηγαίνει σε μέρη πού με πονάνε,

σε μέρη που δεν θα ξεχάσω ποτέ.

Ο πόνος θα σταματήσει μόνο όταν πεθάνω.

Το σώμα μου βρίσκεται εδώ, στο τώρα,

αλλά το μυαλό μου συνεχίζει στο ΤΟΤΕ,

στην αγαπημένη πατρίδα που δεν ξέχασα ούτε στιγμή…»,

Από το αυτοβιογραφικό βιβλίο της Φιλιώς Χαϊδεμένου

“Τρεις αιώνες, μια ζωή”

Πρόσκληση γιορτής λήξης

Ενδοσχολική Επιμορφωτική Συνάντηση

Τη Δευτέρα 15 Μαϊου πραγματοποιήθηκε η επιμορφωτική συνάντηση με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας με θέμα:” Τα όρια & η φροντίδα της σχέσης με τα παιδιά στην καθημερινότητα της οικογένειας”.

Η εισήγηση του θέματος αλλά και η ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους γονείς έγινε από την κα. Φαλτσέτα -Ψυχολόγο του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας “Καλλίπολις” και επικεντρώθηκε σε θέματα όπως : Γιατί πρέπει να υπάρχουν όρια; Ποιες είναι οι συνέπειες της παρουσίας ή της απουσίας τους από τη ζωή των παιδιών;  Ποιος είναι ο ρόλος τους στη ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών;

 

Το Φορητό Πλανητάριο … στην αυλή του σχολείου μας!!!!

Τη Δευτέρα 15 Μαΐου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν…  στον έναστρο ουρανό και να εξερευνήσουν το διάστημα. Αφού εξερεύνησαν, ανακάλυψαν…παρατήρησαν με τηλεσκόπιο τον Ήλιο …ό,τι υπήρχε γύρω τους και τους άρεσε…ό,τι υπήρχε μακριά τους και τους εξάπτει τη φαντασία!!

Γιορτή μητέρας!!!

Η γιορτή μητέρας , την οποία τιμάμε σήμερα, όπως κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, έχει ήδη εδώ και χρόνια έχει κλείσει έναν αιώνα.  Οι μαθητές της Γ΄τάξης έκαναν ζωγραφιές και κατασκευές για τη γιορτή της μητέρας!!!

Χρόνια Πολλά μανούλα, μάνα, μαμά!!!

Τρίποντα στα σχολεία!!!!

Την Πέμπτη 11 Μαΐου οι μαθητές της Δ΄, της Ε΄και της Στ΄τάξης συμμετείχαν στο πρόγραμμα “Τρίποντα στα Σχολεία που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το άθλημα, να εκτελέσουν ειδικά σχεδιασμένες ασκήσεις με στόχο κάθε μαθητής να χαρεί και να συμμετάσχει στο παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες εκτέλεσης.

 

 

 

 

Ολυμπιακή Εβδομάδα Ε.Θ.Ν.Ο.Α

Οι μαθητές της Στ΄ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν σε δράσεις της Ολυμπιακής Εβδομάδας Ε.Θ.Ν.Ο.Α. και είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων, να κάνουν ερωτήσεις στον πρωταθλητή άλμα επί κοντώ κ. Κώστα Φιλιππίδη, την κα. Άννα Ντουντουνάκη, κολυμβήτρια και αθλήτρια των Ολυμπιακών Αγώνων κ.ά

 

Συμμετοχή της Ε΄και Στ΄τάξης ..στους αγώνες Μίνι Ποδοσφαίρου των Σχολείων Πάτρας

Τη Δευτέρα 8 Μαΐου μια ομάδα αγοριών και μια μεικτή από την Ε΄και Στ΄του σχολείου μας μαζί με τον γυμναστή κ. Σταύρο Στεφανόπουλο συμμετείχαμε στους ομίλους τουρνουά που διοργάνωσε το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Αχαΐας.

Αγωνιστήκαμε , προσπαθήσαμε, κερδίσαμε, χάσαμε, γελάσαμε, κουραστήκαμε, χτυπήσαμε…φύγαμε πάντως χαρούμενοι τραγουδώντας τη συμμετοχή. Συγχαρητήρια σε όλους. Στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς που βοήθησαν, στο Γραφείο Φυσικής Αγωγής για την άψογη διοργάνωση!!