ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤ ΤΑΞΗΣ

Την Τρίτη, 11 Ιουνίου 2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ Τάξης αποχαιρέτισαν το Δημοτικό Σχολείο με μια γιορτή γεμάτη εκπλήξεις, συγκίνηση και έντονα συναισθήματα κλείνοντας, έτσι, τον κύκλο σπουδών τους στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Τα παιδιά διάβασαν λόγους, τραγούδησαν, είδαν βίντεο με στιγμιότυπα από την όμορφη μαθητική τους πορεία στο Δημοτικό Σχολείο, με φωτογραφίες του εαυτού τους πώς ήταν όταν ήρθαν και πώς μεγάλωσαν σταδιακά, ενώ οι γονείς είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε παιχνίδι – quiz με ερωτήσεις που αφορούσαν τα παιδιά τους. Στο τέλος έγινε απονομή τίτλων αποφοίτησης και αναμνηστικών δώρων από εκπαιδευτικούς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Με ευγενική χορηγία, μάλιστα, του Συλλόγου προσφέρθηκαν στους μαθητές διάφορα εδέσματα και παγωτό. Στο κλείσιμο της βραδιάς οι τελειόφοιτοί μας, φόρεσαν τα καπελάκια αποφοίτησής τους και με το σύνθημα που δόθηκε τα πέταξαν στον αέρα αποχαιρετώντας για πάντα το Δημοτικό. Εμείς τους ευχόμαστε να έχουν καλή πρόοδο και ένα όμορφο «ταξίδι» στο Γυμνάσιο.

 

Επίσκεψη πρωταθλητή ποδηλασίας

Σχολική εφημερίδα – φύλλο 2

Πριν τη λήξη των σχολείων και των μαθημάτων, οι μαθητές των Α’, Β’, Γ’ και Δ’ τάξεων δημιούργησαν το δεύτερο φύλλο της σχολικής εφημερίδας τους με τίτλο “Τα δυνατά μολύβια των Ροϊτίκων”. Η δημιουργία της ήταν μια ευχάριστη, πρωτότυπη και δημιουργική δραστηριότητα, που στόχευε στην ελεύθερη έκφραση των μαθητών και στην επικοινωνία τους με ανθρώπους εκτός σχολείου. Παράλληλα έδωσε κίνητρο στα παιδιά να εργαστούν σε ομάδες και βοήθησε “να ανοίξει” το σχολείο στην κοινωνία. Οι μαθητές στο δεύτερο φύλλο της εφημερίδας τους έγραψαν άρθρα σχετικά με την πόλη μας, την Πάτρα, την περιοχή μας, τα Ροΐτικα, το καλοκαίρι και τις διακοπές. Την Τρίτη 11 Ιουνίου και την Παρασκευή 14 Ιουνίου οι μαθητές έστησαν στο προαύλιο του σχολείου το δικό τους “περιπτεράκι” και έγιναν μικροί εφημεριδοπώλες.

Βρείτε την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας πατώντας εδώ.

 

Ημερήσια Εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024 όλες οι τάξεις του σχολείου επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, ο οποίος χτίστηκε ως επιθυμία του Δία για να προωθήσει τη λατρεία του  μεταξύ των Ελλήνων. Περπατώντας στον χώρο είδαμε τα ερείπια του Ναού του Δία, το Γυμναστήριο, τον Ιππόδρομο, το Βουλευτήριο,  το Λεωνιδαίο και το Ολυμπιακό Στάδιο όπου διεξήχθησαν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες, σχεδιασμένο για να φιλοξενήσει μέχρι και 40.000 θεατές. Στο μεγαλοπρεπές Στάδιο οι μαθητές μας έγιναν για λίγο αθλητές και αγωνίστηκαν στον δρόμο.
Στη συνέχεια, επισκεφθήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα μουσεία της Ελλάδας και φιλοξενεί άφθονα αρχαία αγάλματα, αντικείμενα οικιακής χρήσης, όπλα και ανακαλύψεις από αρχαίους ναούς. Κεντρικά εκθέματα είναι ο Ερμής του Πραξιτέλους, τα αετώματα του ναού του Δία και η Νίκη του Μενδαίου Παιωνίου, ενώ η συλλογή των χάλκινων αντικειμένων αποτελεί μία από τις σημαντικότερες συλλογές παγκοσμίως.
Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν τόσο από τον αρχαιολογικό χώρο, όσο και από τα εκθέματα του μουσείου. Ακολούθησε στάση στην Κουρούτα για φαγητό και παιχνίδι και επιστροφή στο σχολείο.

Με αγάπη για τα παιδιά της “Φλόγας”

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Πατραϊκή Χαρτοποιία Elite

Την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 οι μαθητές των Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ’  τάξεων  επισκέφθηκαν την Πατραϊκή Χαρτοποιία με την επώνυμα Elite που εδρεύει στην περιοχή Ιτιές της Πάτρας. Η Elite από το 1972 παράγει χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες και τραπεζομάντιλα μιας χρήσης.
Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στον χώρο και  παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή τις πληροφορίες που μας έδωσαν οι υπεύθυνοι. Πληροφορήθηκαν για την «ιστορία του χαρτιού», πήραν απαντήσεις στις απορίες τους και εντυπωσιάστηκαν από τον τρόπο παρασκευής και συσκευασίας του χαρτιού. Στο τέλος, οι υπεύθυνοι χάρισαν σε κάθε μαθητή ένα πακέτο χαρτί υγείας.  Ευχαριστούμε πολύ τους αρμόδιους για την όμορφη εμπειρία και την ευχάριστη ξενάγηση.

Τηλεκπαίδευση

Με απόφαση του Δήμου Πατρέων αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την Τετάρτη 12 Ιουνίου και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, λόγω επικράτησης πολύ υψηλών θερμοκρασιών. Για τον λόγο αυτό, το σχολείο μας θα παρέχει τηλεκπαίδευση στους μαθητές την Τετάρτη και την Πέμπτη. Τα μαθήματα σε κάθε διδακτική ώρα θα παραμείνουν ως έχουν στο ωρολόγιο πρόγραμμα.

Στο έντυπο που ακολουθεί θα βρείτε το πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης καθώς και τον σύνδεσμο για την ψηφιακή αίθουσα διδασκαλίας του κάθε εκπαιδευτικού.

Πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης – Πατήστε εδώ

Συμμετοχή στην εκδήλωση του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας

Την Τετάρτη 29 Μαϊου οι μαθητές της Ε΄και της Στ τάξης του σχολείου μας είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην τελική εκδήλωση με θέμα: “Συνδέσου και μείνε υγιής”που διοργάνωσε το Τμήμα Αγωγής Υγείας σε συνεργασία με το Καλλίπολις και το ΜΕΤ παρουσιάζοντας μια ταινία μικρού μήκους με θέμα “Το αίτημα φιλίας’ με πρωταγωνιστές τους εαυτούς τους. Η ταινία αυτή βασιζόταν στον διαδικτυακό εκφοβισμό και στους τρόπους διαχείρισής του.

Σχολικοί αγώνες Μίνι Ποδοσφαίρου

Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκαν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας οι Αγώνες Μίνι Ποδοσφαίρου Δημοτικών Σχολείων Πατρών, σχολικού έτους 2023 – 2024 (Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ) που διοργανώθηκαν από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Μαθητές της Ε΄ και της Στ΄ τάξης του Σχολείου μας συμμετείχαν στους αγώνες με δύο ποδοσφαιρικές ομάδες, μία ομάδα αγοριών και μία μικτή ομάδα στην οποία συμμετείχαν αγόρια και κορίτσια. Οι δύο ομάδες πραγματοποίησαν σπουδαίες εμφανίσεις σε όλους τους αγώνες. Ειδικότερα, η ομάδα των αγοριών σημείωσε τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες και η μικτή ομάδα σε σύνολο τριών αγώνων σημείωσε δύο νίκες και μία ισοπαλία. Ταυτόχρονα, οι μαθητές και οι μαθήτριες επέδειξαν σεβασμό στις αρχές του Ευ Αγωνίζεσθαι που αποτελεί και βασικό στόχο της δράσης αυτής. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στους μαθητές για τη σπουδαία προσπάθεια που κατέβαλαν και για τα βαθμολογικά αποτελέσματα που σημείωσαν! Ευχαριστούμε, επίσης, τους γονείς που υποστήριξαν την προσπάθεια των μαθητών από τις κερκίδες του σταδίου!

Εκδρομή στα Γιάννενα: Μουσείο Βρέλλη και Μουσείο Αργυροτεχνίας

Τη Δευτέρα 20 Μαϊου 2024  οι  μαθητές της Ε΄ και της Στ΄ τάξης πήγαν εκδρομή στα Γιάννενα  Η εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη εντάσσεται στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού Προγράμματος που υλοποιούν αυτές οι τάξεις με θέμα: «Νερό, πηγή ζωής, πολιτισμού, χαράς και η διαχείρισή του». Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στον περιβάλλοντα χώρο της λίμνης Παμβώτιδας, να παρατηρήσουν τους οργανισμούς που αναπτύσσονται σ΄αυτήν και να διαπιστώσουν τη σημασία της στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι μαθητές, αρχικά,  πήγαν στο Μουσείο των Κέρινων Ομοιωμάτων  Βρέλλη όπου είχαν τη δυνατότητα να βιώσουν γεγονότα της Ελληνικής Ιστορίας μέσα από την περιήγηση τους στους χώρους με τους ήρωες που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο σ΄αυτά.

 

 

 

 

 

 

 

Τέλος, επισκέφτηκαν το Μουσείο Αργυροτεχνίας στο κάστρο της πόλης όπου μέσα από διαδραστικά ψηφιακά παιχνίδια θα έρθουν σε επαφή με την τέχνη της αργυροχοϊας στην περιοχή της Ηπείρου.